Saturday, November 26, 2011

Malam ni berjaga lagi



Sudah lama tidak berjaga malam, berseorangan melayari internet di kala dinihari, di saat anggota keluarga yang lain sudah lama dibuai mimpi. Malam ni, tenaga sudah dicaj seawal 8.30 malam tadi, disebabkan keletihan pada siangnya. Pukul 10 malam, isteri kejutkan bangun untuk makan malam. Saat ini, sedang menggunakan laptop untuk memuatturun beberapa fail dari Youtube, VMware dan RealityLapse.

Sebelumnya memang berhajat untuk melihat perlawanan badminton terkini Lee Chong Wei, tapi baru ini baru berkesempatan memuatturun fail yang dikehendaki dari Youtube. Memang cuba untuk perbaiki diri dalam permainan badminton. Yelah, rakan-rakan lain dah pandai, cuma saya seorang je yang masih agak amatur. tak boleh terus ketinggalan. Perlu belajar lagi, untuk sekurang-kurangnya sama taraf dengan mereka yang lain.

Siang tadi, berkesempatan memuatturun fail installer dari VMWare, untuk install VMWare Player ke dalam Linux Mint 11 ni. Cuba untuk install Arch Linux secara virtual ke dalam VMWare Player ni. Hajat di hati nak cuba-cuba dahulu, mana tahu berkenan pula nanti. Belum berkesempatan untuk cuba sepenuhnya, masih update fail2 yang diperlukan untuk guna VMWare Player ini sepenuhnya. Sesudah itu nanti, baru nak layan Arch Linux, insyaallah.

Dah lama juga tidak layan tengok episod Naruto Shippuuden. Kalau tak silap, hari tu baru tengok sampai episod 230, dan sekarang ni dalam database RealityLapse sudah ada sampai episod 237. Maknanya sudah 7 episod saya ketinggalan. Tidak boleh jadi ni, nampak sangat diri sibuk. :)

No comments:

Post a Comment