Tuesday, May 17, 2011

Kukuhkan password



Hari ni terfikir nak tukar password utk login ke Maybank2U dan MyBSN. Yelah, selama ni dah setkan password pendek je. Bila test kat PasswordMeter, baru nampak yang password tu tak berapa kuat, mungkin mudah untuk orang lain hack.

Jadi, untuk keselamatan diri sendiri, aku tukar password ke akaun bank tersebut kepada lebih dari 10 karakter. Dapatlah kekuatannya lebih dari 99%, bila test kat PasswordMeter tadi. Haha, insyaallah selamat dunia dan akhirat.

No comments:

Post a Comment